Käyttämämme filamenttit

ABS

ABS eli akryylinitriilibutadieenistyreeni on toinen yleisesti käytetty 3D-tulostinmateriaali. Paras käyttökohde on kestävien osien tulostukseen, joiden on kestettävä korkeampia lämpötiloja. PLA-filamenttiin verrattuna ABS-muovi on vähemmän ”hauras” ja ”joustavampi”. Se voidaan myös jälkikäsitellä asetonin kanssa kiiltävän viimeistelyn aikaansaamiseksi.


PLA

PLA on yksi kahdesta yleisimmin käytetystä 3D-tulostusfilamentista (ABS-filamentti on toinen). Se on oletuksellisesti suositelluin materiaali monille 3D-tulostimille, ja siihen on hyvä syy; PLA on hyödyllinen monenlaisissa tulostussovelluksissa, se ei warppaa ja on hajuton, eikä se vaadi lämmitettyä petiä. PLA-filamentti on myös yksi ympäristöystävällisimmistä 3D-tulostusmateriaaleista; se on valmistettu vuosittain uusiutuvista luonnonvaroista (maissitärkkelys) ja vaatii vähemmän energiaa prosesseihin verrattuna perinteisiin (maaöljypohjaisiin) muoveihin. 3D-tulostuksen ulkopuolelle PLA-muovia käytetään usein elintarvikepakkauksissa, kuten karkkikääreissä ja biohajoavissa lääketieteellisissä implanteissa, kuten ompeleissa. PLA-filamentti 3D-tulostukseen on saatavana monenlaisissa väreissä.

ASA


Akryylinitriilistyreeniakrylaattia (ASA) kehitettiin ABS:n vaihtoehtona. Useilla lisäominaisuuksillaan (kuten parantunut säänkestävyys ja kellastumattomuus UV-valoissa) se on erinomainen valinta ulkokäyttöön tarkoitettuihin osiin tai tulosteisiin. Jos valkoinen ABS muuttuu vaaleankeltaiseksi ajan myötä, ASA pysyy kirkkaana valkoisena paljon kauemmin. ASA: n tulostusasetukset ovat hyvin samanlaisia kuin ABS:n, sillä vain tulostuslämpötila on erilainen.

Nylon Polyamide

Nylon on uskomattoman vahva, kestävä ja monipuolinen 3D-tulostusmateriaali. Se on joustava ja ohut, mutta sillä on erittäin suuri kerrosten välinen adheesio. Nailon kiinnittyykin hyvin sellaisiin asioihin kuin saranat ja muut toiminnalliset osat. Nylonfilamentti voidaan tulostaa kirkkaana, luonnollisena valkoisena läpikuultavalla pinnalla, ja se voi absorboida värin lisäysprosessin tavallisimmilla happoihin perustuvilla vaatetusväreillä tai yntetiikan kangaskohtaisilla väriaineilla. Nylon-filamentti on erittäin herkkä kosteudelle, joten kuivausmenetelmiä varastoinnin aikana ja välittömästi ennen tulostusta (kuivausaineen, tyhjiön tai korotetun lämpötilan käyttäminen) on suositeltavaa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

PET (PETG, PETT)

Yleensä käyttäjien on vaikea löytää oikeaa PET-polymeeriseosta (polyetyleenitereftalaatti), koska useimmat PET-filamentit ovat itse asiassa kopolymeereja − eli PET, jossa on ylimääräinen molekyyli. Yleisin PETG-filamentti on teollinen vahvuus, jolla on useita hienoja ominaisuuksia. Kuvitteellisesti puhuttaessa se yhdistää PLA-filamentin helppokäyttöisyyden ABS-filamentin lujuuteen ja kestävyyteen. Ensinnäkin sen lujuus on paljon korkeampi kuin PLA:n, ja se on FDA:n hyväksymä (tehdään esim. ruokakontteja ja sekä säilytyskontteja elintarvikkeiden kulutustyökaluille). Toisin kuin ABS-filamentti, se tuskin warppaa ja tuottaa hajuja tai savuja tulostettaessa. PET-filamentti ei ole biohajoava, mutta se on 100% kierrätettävä.

TPE

TPE-filamentti on joustava 3D-tulostusmateriaali, joka tuntuu ja toimii paljolti samalla tavalla kuin joustava kumi. TPE-filamenttia voidaan käyttää sellaisten osien valmistamiseen, jotka voivat taipua tai joustaa ympäristöään sopiviksi: tulpat, vyöt, jouset, puhelinkotelot ja paljon muuta. Tämä erittäin joustava 3D-tulostinmateriaali antaa mahdollisuuden luoda 3D-tulosteita, joilla on pehmeän kumin ominaisuudet. Joustavuudesta johtuen on kuitenkin käytettävä paljon hitaampia tulostusnopeuksia, jotta filamentti pysyisi sitovana.

Polykarbonaatti

Polykarbonaatti (PC) on vahva ja iskunkestävä − materiaalia käytetään esimerkiksi luodinkestävässä lasissa. Polykarbonaatti on erittäin kova ja kestävä kestomuovimateriaali.

TPU

TPU (termoplastinen polyuretaani) on joustava, öljyn- ja rasvankestävä sekä kulutusta kestävä materiaali, jonka kovuus on 95A. TPU-muovilla on useita hyviä käyttökohteita, kuten auto-instrumenttipaneelit, vetopyörät, sähkötyökalut, urheilutarvikkeet, lääkinnällisiä laitteet, vyöt, jalkineet, puhallettavat lautat ja erilaiset suulakepuristetut kalvot, levyt ja profiilit. Sitä käytetään myös yleisesti matkapuhelimen suojakuorina.

PVA vesiliukoinen tukimateriaali

3D-tulostusfilamentti PVA on erinomainen tukimateriaali 3D-tulostuksessa. Filamentti sitoutuu hyvin PLA:han ja liukenee nopeasti veteen. PLA-tukimateriaalin manuaalinen poistaminen ei ole enää tarpeen, ja voit vain liottaa objektin veteen. PVA on helppo tulostaa ja sillä on suuri vetolujuus. PVA on myrkytön ja biologisesti hajoava, kun se on liuennut veteen. PVA:n avulla voidaan tulostaa erittäin vaikeita esineitä, joita muutoin ei voi tulostaa.

PC-ABS

PrintaMent PC-ABS-filamentti (sekoitus polykarbonaattia ja akrylonitriili-butadieeni-styreeni-kopolymeeria), on kovempi materiaali kuin tavallinen ABS-filamentti ja kevyempi tulostaa kuin tavallinen PC-filamentti.
Tämä filamentti on valmistettu ainoastaan parhaista raaka-aineista. Näin on saavutettu filamentin täydellinen kovuus sekä erittäin hyvä tarttuvuus.

PP

PP on sitkeää, joustavaa, kevyttä, kemiallisesti kestävää ja sopii elintarvikkeille, minkä vuoksi sillä on laajat käyttömahdollisuudet. PP on 3D-tulostusfilamenttina suhteellisen vaikea työstää, sillä se on taipuvainen vääntymiseen ja kerrokset pitävät huonosti.

EasyWood™

EasyWood™ näyttää, tuntuu ja tuoksuu oikealta puulta. Se on ainutlaatuinen sekoitus, jossa on 40 % jauhettua puuta ja EasyFil™:in polymeerejä. Sen ansiosta materiaalia on äärimmäisen helppo tulostaa. Alhaisen kutistumisen vuoksu EasyWood™ ei väänny lähes ollenkaan, eikä myöskään tuskin muuta muotoaan jäähtyessään.

Nylon CF15

Fillamentumim Nylon CF15 filamentti on nyloniin perustuva tulostusmateriaali. Materiaalin on sisälletty tuotannossa hiilikuituja.
Nylon CF15 on tunnettu lukuisista ominaisuuksistaan:
    - korkea lujuus
    - Hyvä lämpöstabiilius
    - Hyvä kemiallinen kestävyys
    - Iskunkestävyys jopa alhaisissa lämpötiloissa
Tyypillinen on myös vähäinen lämpölaajeneminen. Materiaali sopii ihanteellisesti osiin, jotka ovat kovassa rasituksessa.

MetalFil™ Classic Copper

MetalFil™ Classic Copper aivan uusi ja uskomaton PLA-pohjainen filamentti, jossa on n. 80 % kuparijauhetta.
Tämä korkea kuparitäytteen osuus mahdollistaa jokaiselle FDM 3D-tulostimen käyttäjälle kupariesineiden valmistuksen, joita ei melkein pysty erottamaan oikeasta kuparista.
Kiillotus, harjaus tai hiominen:
Tulostuksen jälkeen MetalFil™ on helppo käsitellä messinkiharjalla tai hiomapaperilla. Hiomisen ansiosta kuparijauheen näkyvyys tulee esineessä paremmin esille.
Heti kun MetalFil™ on hiottu tai harjattu, esine voidaan kiillottaa valkoisella kiillotustahnalla. Näin esine saa luonnollisen ja voimakkaan kiillon.

Steelfill

Steelfill on PLA-filamentti, joka sisältää terästä. Esineet voidaan jälkikäsitellä niin, että siihen saadaan metallisen kiiltävä pinta.

Nylon Carbon Fiber

Tämä filamentti koostuu vankasta nailonista, jota on vahvistettu runsaalla hiilikuitupitoisuudella. Se sopii täydellisesti tulostamaan tarkasti ja vakaasti sellaisia esineitä, joiden pitää kestää korkeita lämpötiloja, rasitusta ja kolhuja.

Apollox™

Formfutura Apollox™ on ammattimainen, High-Performance-filamentti. Filamentti on valmistettu muokatusta ASA:sta (akrylonitriili-styreeni-akrylaatti) ja se on teollisuuslaatuinen.
Apollox™-filamentilla on erinomainen, korkea terminen vastus, parannetut virtausominaisuudet, se ei väänny ja sillä on erittäin hyvä tarttuvuus.
Apollox™-filamentti on UV- ja säänkestävä. Filamentti säilyttää värit myös erittäin hyvin. Koska materiaali on erittäin kestävää sekä lämmönkestävää, se soveltuu erinomaisesti ulkona käytettäväksi sekä autoteollisuudessa käytettäväksi.

Polymaker PC-Max™

Polymaker PC-Max™ on polykarbonaatti-pohjainen filamentti, joka on suunniteltu käytettäväksi FDM / FFF 3D-tulostukseen.
Materiaalilla on lukuisia etuja. Erinomainen tulostuslaatu, korkea mekaaninen lujuus ja lämmönkestävyys kohtuullisessa tulostuslämpötilassa.
Polymaker PC-Max™ on ehdottomasti sitkein materiaali 3D-tulostusmateriaaleista. Tämän vuoksi Polymaker PC-Max™ on erinomainen valinta kaikkiin käyttötarkoituksiin.
Yli 60 vuotta sitten polykarbonaatti (PC) oli yksi pidetyimmistä muovimateriaali tekniikan alalla. Nyt Polymaker PC-Max™ on tuonut tämän materiaalin myös 3D-tulostukseen.
Polymaker PC-Max™ on yksi lämmönkestävimmistä 3D-tulostusmateriaaleista markkinoilla, se kestää reilusti yli 110°C lämpötiloja.
PC on periaatteessa tarkoitettu ainoastaan kalleimmille ja "teollisille" FDM-koneille. Polymakerin PC-Max™ on kuitenkin suunniteltu Desktop 3D-tulostukseen! Polymaker toimittaa materiaalia, jolla on erinomaiset ominaisuudet ja hyvä tulostettavuus.
Polymaker PC-Max™ -filamenttia on helppo työstää. Tulosteiden pintaa voidaan hioa. Tuloste voidaan myös lakata saadaksesi läpinäkyvän ja lasimaisen pinnan.
Polymaker PC-Max™ -filamentit ovat mekaanisesti huomattavasti kovempia kuin ABS- ja PLA-filamentit.

Z-HIPS

Z-HIPS on termomuovinen polymeeri, jossa on hyvin korkea iskunkestävyys.
Materiaali voi liimata, maalata, hioa ja hiekkapuhaltaa.
Z-HIPS on tarkoitettu sovelluksiin, kuten kodinelektronikaan koteloihin ja teollisuuskoneiden koteloihin, joissa UV-vastusta ei tarvita.

ecoPLA

ecoPLA-filamenttia on muokattu hieman ja näin ollen se sopii erinomaisesti 3D-tulostukseen.
PLA (polymaitohappo) on myrkytön ja täysin biohajoava 3D-tulostusmateriaali.
ecoPLA-filamentin ominaisuudet:
    - minimaalinen kutistuminen
    - ainoastaan pieni viive
    - hyvä halkaisija- ja pyöreystoleranssit
    - ei epämiellyttävää hajua tulostettaessa
    - helppo tulostaa
    - parempilaatuinen kuin tavalliset PLA-filamentit

Green-TEC

Extrudrin Green-TEC filamentti on bioyhdisteistä kehitelty täysin uusi filamentti. Filamentti on valmistettu 100% uusiutuvista, luonnollisista raaka-aineista.
Materiaali sulautuu takaisin täysin luonnonkiertokulkuun toisin kuin PLA.
Siksi Extrudr Green-TEC filamentti on CO2 neutraali ja ekologisesti vaaraton.

Uudet Biocompound-filamentit ovat myrkyttömiä vaihtoehtoja perinteisille filamenteille.
Sopii vaativaan käyttöön tekniikan alalla. Erittäin hyvä biologinen vaihtoehto ABS- ja PETG-filamenteille. Erittäin hyvä lämmönkesto.

Extrudr biofilamentti täyttää kaikki EU:n elintarvikekäytön vaatimukset.

StoneFil™

StoneFil™ on PLA-pohjainen filamentti ja se koostuu 50%:sti kivijauheesta.
Tämä "kivitäyte" antaa filamentille ainutlaatuisia optisia ominaisuuksia. Tämä filamentti on noin 37% painavampaa kuin tavallinen PLA-filamentti.
Tämä erittäin suorityskykyinen polypropyleeni on tarkoitettu erityisesti käytettäväksi elintarvike- ja lääketeollisuuden alalla.
Korkean lämmönsietokykynsä ansiosta se sopii ihanteellisesti näille käyttöaloille.

Z-ESD

Zortraxin Z-ESD sopii kappaleille, jotka vaativat suojaa staattisen sähkön purkautumiselta.
Materiaali kestää erinomaisesti kemikaaleja ja sopii myös vähäisemmän kutistumisen ansiosta suuremmille 3D-malleille.

SKULPT

SKULPT on ainutlaatuinen filamentti kehitetty yhteistyössä Thibra3D:n kanssa.
Filamentin avulla käyttäjä voi tehdä muutoksia malliin tulostuksen jälkeen.
Vallankumouksellinen filamentti teollisille suunnittelijoille, prototyyppien rakentajille, taiteilijoille, arkkitehdeille, potkurin valmistajille tai kaikille, jotka haluavat luoda täydellisiä, puhtaita ja erittäin tasalaatuisia luomuksia 3D-tulostimella.

SKULPT-filamentin avulla sinun ei tarvitse huolehtia kolmiulotteisen tulostuksen pinnoista, viivoista tai möykkyistä.
SKULPT-filamentin ominaisuudet:
    Tulostusviivojen, möykkyjen sekä epätasaisuuksien poisto alhaisella lämmöllä ja vedellä
    Kevyt, vahva ja itseään kannatteleva kaikissa kokoluokissa
    Voidaan muuttaa: SKULPT-filamentin säätäminen, leikkaaminen ja lisääminen ei ole ongelma  myös jälkikäteen
    Matala käyttölämpötila: 70°C sopii ihanteellisesti mallinnukseen
    Kauniit värit
    Helppo maalata: poista rasva saippualla ja haalealla vedellä
    Uudelleenkäyttö - ei koskaan kuivu eikä halkeile
    Käytä alkoholipoltinta tai kuumailmapuhallinta tiettyjen 3D-tulostusalueiden lämmittämiseen
    Helppo käsitellä hienoimpia yksityiskohtia
    Kova pinta, kiillotettava ja helppo maalata

PolySmooth

PolySmooth-filamentti on kehitetty erityisesti käytettäväksi yhdessä Polysherin kanssa.
Ensimmäinen filamentti, jota ei tarvitse jälkityöstää kerroksittain. PolySmooth-filamentti tekee tulosteiden pinnoista yhdessä Polysherin kanssa sileitä.

Ninjaflex

Ninjaflex on erittäin venyvä ja samalla ympäristöystävällinen materiaali, joka kuitenkin säilyttää muotonsa. Siitä voi valmistaa esimerkiksi kännykän kuoria

Ominaisuudet:

Filamentin reunan kovuus noin 85A.

Kohtuulliset läpimitat ja materiaaliominaisuudet takaavat luotettavat ja korkealaatuiset tulosteet

Korkea elastisuus ja erinomainen kulutuskestävyys

Erinomainen ensimmäisen kerroksen kiinnittyminen ja tarttuvuus välikerrosten välillä

Semiflex

Semiflex on vähän jäykempää kuin ninjaflex joka sopii erinomaisesti tuotteisiin jotka tarvitsevat joustavuutta mutta ei liikaa