Usein kysyttyä


Missä tiedostoformaatissa mallit tulee lähettää?

Ensisijaisesti tiedostoformaatti on .STL ja .OBJ

Sen saa ulos useimmista 3D-ohjelmista.

Miten tarkkaa työtä voitte tehdä?

Tulostustarkkuus / resoluutio on parhaimmassa printterissämme 0.01~0.25 mm.

Minkäkokoisia kappaleita voidaan 3D-tulostaa?

3D-tulostettavien muovikappaleiden koko riippuu lähinnä käytössä olevien laitteiden tulostustilavuudesta. Meidän teollisuustason tarpeisiin vastaavista muovilaitteistamme suurin tulostustilavuus on Viking king-laitteella: 400 mm x 400 mm x 700 mm tai liukuhihna tulostimella 200x170xääretön

Miten tuotteet maksetaan?

Yleensä maksuaika on 14 päivää laskutuksella. Henkilöasiakkaillemme tarjoamme maksutavoiksi korttia, käteistä, PayPal:ia ja laskutusta. Laskutusta hoitaa KTI-laskutus.

Onko mahdollista siirtää eräpäivää?

Kyllä on! Jos asiakas ilmoittaa ennen eräpäivää että tarvitsee lisää maksuaikaa niin se voidaan järjestää.

Voiko maksaa osamaksulla?

Kyllä voi! Osamaksu on mahdollinen sovitusti asiakkaan kanssa yli 100€ ostoksista tai checkoutin avulla.

Kuinka iso malli/tulostus saa olla?

Mitat yhdelle tulostukselle ovat 70cm x 40cm x 40cm. Isot osat voidaan jakaa osiin ja liittää jälkikäteen yhteen. Isoin yksittäinen kappale jonka olemme tulostaneet monesta osasta oli  200cm x 200cm x 350cm.

Minkälaisia tuotteita voin tulostaa?

Lähes kaikkea joka ei riko Suomen lakia voidaan tulostaa.

Onko muovikappaleiden 3D-tulostaminen kallista?

Muovin 3D-tulostus on monessa tapauksessa edullisempaa ja järkevämpää kuin muotilla valaminen tai koneistaminen. 3D-tulostuksen kustannustehokkuus syntyy mm. joustavuudesta, nopeudesta ja tuotannon matalasta riskitasosta. Vaikka 3D-tulosteiden kappalehinnat olisivatkin kalliimmat verrattuna esimerkiksi ruiskupuristukseen, saadaan merkittäviä säästöjä siinä, että 3D-tulostaessa säästytään isoilta alkuinvestoinneilta ja varastointikustannuksilta. 3D-tulostaessa kappaleita voidaan tilata täsmällisesti tarpeen mukaan.


Ovatko 3D-tulosteet kestäviä?

3D-tulostetut muovikappaleet ovat mekaanisesti erittäin kestäviä ja sietävät hyvin myös erilaisia kemikaaleja.


Miten nopeasti 3D-tulosteet voidaan toimittaa?

Varsinainen 3D-tulostusprosessi ottaa aina oman aikansa, joka riippuu esimerkiksi kappaleen koosta ja suunnittelun laadusta. Otettaessa huomioon koko toimitusprosessi, on 3D-tulostaminen yleisesti ottaen hyvinkin sukkela tapa valmistaa kappaleita. 3D-tulostusprosessissa ei tarvita erikseen muita työkaluja, joten sen aloittaminen on todella nopeaa ja ensimmäiset kappaleet saadaan käyttöön tai myyntiin nopeasti. Me Viikinkikoneella toimitamme tuotteet asiakkaalle jopa kolmessa päivässä ja maksimissaan viikossa. 3D-tulostuksen nopeutta lisää vielä se, että 3D-tulostamalla voidaan tulostaa suoraan lopputuotteiksi kelpaavaa viimeisteltyä materiaalia.

Sopiiko 3D-tulostus sarjatuotantoon?

Moni saattaa yhä edelleen mieltää muovin 3D-tulostuksen enemmänkin prototyyppien tekemiseksi. Tämä näkemys on kuitenkin ollut totta viimeksi joskus vuosikymmen sitten. Nykyään 3D-tulostuksella on mahdollista tehdä suuriakin eriä kustannustehokkaasti. Harva tulee ehkä miettineeksi, että 3D-tulostamalla on kustannustehokasta valmistaa tuhansittain vaikkapa joitain ihan pieniä muoviosia. Isompien kappalemäärien valmistusmenetelmää mietittäessä kannattaakin aina lasketuttaa (esim. Viikinkikoneella) hinta myös 3D-tulostukselle.

Millaisia muovikappaleita kannattaa 3D-tulostaa?

Muovin 3D-tulostuksessa käyttämällämme FDM-tekniikalla (Fused filament fabrication) saadaan lähes rajattomia muotoja. 3D-tulostamisella pystytään siis toteuttamaan ilman kustannusten nousua sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotantomenetelmissä ole edes mahdollisia toteuttaa. Ainoastaan kappaleen fyysinen koko ja rakennelujuus asettavat tietyt rajoitteet valmistusmahdollisuuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että 3D-tulostuksessa valmistettavan kappaleen monimutkaisuus ei maksa mitään – toisin kuin perinteisissä, valamiseen perustuvissa, tuotantomenetelmissä, joissa pyritään nimenomaan mahdollisimman yksinkertaisiin suunnitteluratkaisuihin. Nyrkkisääntönä voisi vielä sanoa, että mitä pienempiä muovikappaleet ovat, sitä kannattavampaa niiden tekeminen 3D-tulostamalla usein on. Samalla vältytään myös varastointikustannuksilta.